Skriv in din e-postadress för att ta del av våra vinerbjudanden och gå vidare till Systembolaget.

ART NR 55238 | MARASTONI VINO NOBILE DI MONTEPULCIANO 2018 | 750 ML | 13,5 % | 149 KR

Skriv in din e-postadress för att ta del av våra vinerbjudanden och gå vidare till Systembolaget.

Hyllad Vino Nobile di Montepulciano får toppbetyg

Detta nobla vin från Montepulcianos kullar görs av Sangiovese med en liten del Merlot. Vinet lagras i 18 månader på stora ekfat och små barriquer för ökad komplexitet och kraft. 2018 var en fantastisk årgång i Montepulciano med fullmogna druvor som balanserar den friska syran och mineraliteten perfekt.

”Smaken är lång, stringent och förnäm med svala, osötade druvaromer och en väl utsträckt framtidspotential, utan att vinet för den skull kräver ytterligare lagring. Att hitta god mat som passar till är inte svårt och det överlåter jag med glädje till dig och din smak. Du lär inte bli besviken!” 

FYND! – Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, januari 2022

I Montepulciano kallas Sangiovese lokalt för Prugnolo Gentile och de stora vinerna från Vino Nobile di Montepulciano är några av de bästa exemplen på Sangiovese i världen. Producenten Tenute del Cerro är den största privata vingårdsägaren i Montepulciano med många olika vingårdslägen som vinifieras separat och blandas för optimalt resultat.

Vino Nobile di Montepulciano är Italiens första och Toscanas mest framstående DOCG tillsammans med vinerna från grannbyn Brunello di Montalcino. Så om ditt hjärta klappar för toskanska Sangiovese-viner kommer du inte att kunna undvika att njuta av denna ädla Vino Nobile di Montepulciano.

”Solmogna körsbär, plommon, viol, kryddiga anslag och varm jord noteras också i den årgångstypiska doften. Smaken visar upp fin druvmognad som lindas in i silkiga tanniner, syran är harmonisk och bidrar till den transparenta gomkänslan som de rödbäriga nyanserna skänker. Örtigt och lätt kärvt avslut skvallrar också om vinets ursprung. Lättdrucket och tilltalande redan idag men vinet har samtidigt stoppning för lagring”.

”Stark rekommendation” 87 poäng – Livets Goda, januari 2022

Vino Nobile var en gång Toscanas mest högaktade vin. Den nådde toppen av berömdhet 1685, när renässanspoeten Francesco Redi berömde Montepulcianos flaggskeppsröda som ”Kungen av alla viner” i sin berömda dikt ”Bacco in Toscana”. Dikten och vinet blev snart favoriter vid Europas kungliga hov.

Område: Italien, Toskana

Druvor: Sangiovese, Merlot

Alkoholhalt: 13,5%

Pris: 149 kr

Doft: fruktig och kryddig doft med inslag av körsbäs, plommon, vilda örter och choklad

Smak: fruktig smak med inslag av fat, körsbär, plommon, örter och mineral

Passar till: charkuterier, pasta, kyckling- och kötträtter samt hårdostar

All copyrights reserved © 2018 - Fields Wine Company