Skriv in din e-postadress för att ta del av våra vinerbjudanden och gå vidare till Systembolaget.

ART NR 5287301 | CÔTES-DU-RHÔNE GRANDE RÉSERVE | 750 ML | ALK 14% | 81 KR

Skriv in din e-postadress för att ta del av våra vinerbjudanden och gå vidare till Systembolaget.

Bäst prisad Côtes-du-Rhône – nu ekologisk!

Rhônedalen är en av världens mest välrenommerade vinregioner och en favorit bland svenska vinälskare. De röda vinerna härifrån levererar framför allt i relation till prisvärde – få vinregioner erbjuder så mycket vin för pengarna. Vinerna är kraftfulla, smakrika och byggda för både omedelbar njutning och många år i vinkällaren. Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Reserve 2022 finns i ett stort antal Systembolagsbutiker och är nu även ekologiskt.

BRA KÖP! 

”Smaken är lättgillad och ursprungstypiskt sammansatt med generös, utvecklad profil i varm, omedelbar rhônestil som utmynnar i en svagt örtig, kryddig eftersmak.”

– Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, september 2021

Från södra Rhônedalen kommer Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Reserve 2022 Organic. Vinet är gjort på de för området typiska druvorna Syrah och Grenache och är ett solmoget, rikt och generöst rödvin med inslag av mörka bär, körsbär, franska örter, kryddor och lakrits. Vinets egenskaper passar utmärkt till både charkuterier som salami och lufttorkad skinka som till mustiga höstgrytor, grillade kötträtter och smakrika pastarätter.

Vinet tillverkas av handskördade druvor från 50 år gamla vinrankor.  Åldern på vinrankorna bidrar till färre och mindre druvor vilket get extra koncentration och fyllighet i vinet. Årgång 2022 bjöd på en varm och lång växtsäsong med fullmogna druvor, en riktig toppårgång byggd för lagring. Resultatet är ett maffigt vin som gjort för vinterns mustiga smaker. Det här vinet erbjuder en utmärkt chans att prova på det franska begreppet ”terroir” – det smakar som platsen det odlas på.

 

Produktnamn: Côtes-du-Rhône Grande Réserve Pascal Costeau 2022 Artikelnummer: 52873-01 Pris: 81kr Volym: 75cl Alkoholhalt: 14% Sockerhalt: 0,2gram/100ml Område: Rhônedalen, Frankrike Druvor: 50% Syrah, 50% Grenache

All copyrights reserved © 2018 - Fields Wine Company