Här kan du enkelt beställa Meinklang till din lokala systembolagsbutik utan extra kostnad.

ART NR 7509301 | MEINKLANG PINOT NOIR | 750 ML | ALK 12 % | 129 KR

Här kan du enkelt beställa Meinklang till din lokala systembolagsbutik utan extra kostnad.

Nyhet! Ekologisk Pinot Noir från Österrike

Nu är det premiär för den österrikiska familjeproducenten Meinklangs smakrika Pinot Noir. Producenten odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer där Demeter är den striktaste certifieringen och en garant att vinet tillverkats enligt naturliga metoder.

Den inbjudande doften har inslag av jordgubbar, körsbär, hallon, örter och fat. Vinet är nyanserat och balanserat med frisk syra och ett långt elegant avslut. Ett års lagring på ekfat bidrar med kraft och struktur och vinet går bra att lagra upp till tre år. Årgång 2018 var en ovanligt gynnsam årgång som gav generösa och fruktdrivna viner.

Meinklang är belägna i Burgenland, den näst största vinproducerande regionen i Österrike som gränsar till Ungern i öster. Den stora vattenytan av sjön Neusiedlersee bildar en värdefull temperaturzon. Drygt 2 000 soltimmar om året låter blå druvsorter som Pinot Noir, zweigelt, och blaufränkisch mogna till perfektion. De mineralrika vulkaniska jordarna är idealiska för vinstockarna.

Vinet har fått 90 poäng av Livets Goda, motsvarande ”Stark Rekommendation”

Meinklang är en familjedriven gård som ligger i världsarvet Neusiedlersee, på östra sidan av Neusiedlersee sjön som gränsar till de ungerska lågländerna.

Familjen Michlits driver sitt jordbruk efter Demeters riktlinjer med en mångfald av växter på fälten och på gården finns drygt 800 kor, grisar, hästar och hönor som där lever i symbios med vinodlandet

Område: Burgenland, Österrike

Druva: 100% Pinot Noir

Alkoholhalt: 12%

Pris: 129kr

Doft: fruktig doft med inslag av jordgubbar, körsbär, lakrits, örter och fat.

Smak: röda bär, mineral, kryddor och fat.

Passar till: charkuterier, ostar, rostade rotfrukter och rätter av kyckling- fläsk- eller nötkött.

1

Klicka på någon av beställknapparna. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret, acceptera villkoren och klicka på "Beställ här".

2

Du skickas vidare till Systembolagets webbplats, där du får logga in, välja butik samt antal du önskar beställa och sedan gå till kassan.

3

Inom 8 dagar finns dina produkter att hämta ut på ditt Systembolag. Du betalar som vanligt i din butik.

All copyrights reserved © 2018 - Fields Wine Company