Skriv in din e-postadress för att ta del av våra vinerbjudanden och gå vidare till Systembolaget.

ART NR 52873 | COTES DU RHONE GRANDE RÈSERVE 2019 | 3000 ML | 13,5% ALK | 169 KR

Skriv in din e-postadress för att ta del av våra vinerbjudanden och gå vidare till Systembolaget.

Mustig och fyllig Cotes-du-Rhone till höstens smaker

Från södra Rhônedalen kommer Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Reserve från toppårgången 2019. Vinet är gjort på de för området typiska druvorna Syrah och Grenache och är ett solmoget, fylligt och generöst rödvin med inslag av mörk frukt, körsbär, franska örter, kryddor och lakrits. Druvorna hämtas från vingårdar i de bästa appellationerna runt om i Côtes-du-Rhône och ger viner med hög kvalitet och fin balans. Druvornas egenskaper och det varma klimatet i Rhônedalen ger ett vin med mycket smak, fin fyllig frukt och kryddiga toner. Perfekt tillsammans med kött, kyckling, grönsaks- och svamprätter.

BRA KÖP! Vinbörsen, Eva Weckström, augusti 2022 –

“ursprungstypisk doft packad med vinbär, körsbär, lingon, skogsbär, julkryddor, höstskog, lagerblad, rotfrukter och både färsk salvia och torkade örter”

“En riktigt bra box för pengarna” 

– Jens Frithiofsson, Hello Winelovers, augusti 2022

Rhônedalen är en av världens mest välrenommerade vinregioner och en favorit bland svenska vinälskare. De röda vinerna härifrån levererar framför allt i relation till prisvärde – få vinregioner erbjuder så mycket vin för pengarna. Vinerna är kraftfulla, smakrika och välgjorda med fyllig god frukt och fin struktur.

Vinet tillverkas av handskördade druvor från 50 år gamla vinrankor.  Åldern på vinrankorna bidrar till färre och mindre druvor vilket ger extra koncentration och fyllighet i vinet. Årgång 2019 bjöd på en varm och lång växtsäsong med fullmogna druvor, en riktig toppårgång med inbyggd kraft och elegans. Resultatet är ett maffigt vin som gjort för sensommarens och höstens smaker. Det här vinet erbjuder en utmärkt chans att prova på det franska begreppet “terroir” – det smakar som platsen det odlas på.

*Lägst prissatta bag-in-box om 3 liter från Côtes-du-Rhône enligt statistik från Systembolaget, juni 2022

Produktnamn: Côtes-du-Rhône Grande Réserve Pascal Costeau 2019

Artikelnummer: 52873-08

Pris: 169kr

Volym: 300cl

Alkoholhalt: 13,5%

Sockerhalt: 0,2gram/100ml

Område: Rhônedalen, Frankrike

Druvor: 50% Syrah, 50% Grenache

All copyrights reserved © 2018 - Fields Wine Company